Iva: evo da se ja malo oglasim po pitanju referenduma, buduci da mi je to kao trebao biti posao. Prvo da se ogradim od retardirane kampanje - vrlo cu vam otvoreno reci da za nju mozete kriviti samo minostricu mi, koja se kad je dosla okruzila nekom konzultanticom iz privatnog sektora (kao velika strucnjakinja za PR, a vidite sto je smislila) i mojim sefom, koji je jedan jako opasno lud covjek, a koji jos k tome u Hrvatskoj zivi 6 mjeseci (povratnik iz dijaspore), koji nit sta zna o komuniciranju, nit o drzavi nam. Nikog drugog, a pogotovo ne ljude koji tamo rade godinama, nisu imali potrebu nista pitati. Mentalnog zdravlja radi, par tjedana prije referenduma sam provela, po prvi put u zivotu, citajuci knjigu na poslu. Na svu srecu, sefic ne poznaje koncept timskog rada pa nikoga nije ni u sta ukljucivao (doduse, 10 dana prije refica me trazio da vodim TW i FB accounte pa sam mu bila primorana raci da odjebe, tek nesto manje nepristojnim rijecima).
That said, nemojte se niti cuditi, niti ljutiti na rezultate referenduma - oni su upravo onakvi kakve nam ankete (jedine dobre firme u drzavi, naravno Pulsa

) prognoziraju vec godinama. Ni ova ni prosla Vlada nisu dodale, ali na svu srecu niti oduzele otprilike niti jednog glasaca. Ako se uzme u ozbir kako nam izgledaju biracki popisi, a prema izracunu onog tipa koji je osnovao Iskon (podijelio je svoj izracun na Twiteru, a tipu nekak vjerujem), izaslo je zapravo oko 60% biraca, od kojih je 66% bilo za. Uzmemo li u obzir kako Europi trenutno ide, dobri smo.
Elem, htjedoh reci, zivimo u vrlo pro-europskoj drzavi i to je ok. Osim HNS-ovih ministara (nek' se ne naljuti ako je tkogod njihov glasac) iz drugih resora stizu informacije od ljudi da su dosta zadovoljni time kako novi sefovi rade, dakle ima neke nade. Pa eto, sad jos samo malo strpljenja i mozda za 5-10 godina ne budemo vise u banani.